Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2007 21:03 - Алхимия на любовта
Автор: elfche Категория: Тя и той   
Прочетен: 1010 Коментари: 1 Гласове:
0



“Сляпата неделя” зависи от хормоните. Няколко съвета как да ги регулираме
   
   image Влюбването не е само емоционално събитие. Докъде ще стигнете в “побъркването от любов” имат думата и хормоните. При гласуването не е изключено разумът да се окаже малцинство. Хормоните имат собствена самоличност, но при взаимодействие създават магията на привличането и оттеглянето един от друг.
   Следващите редове не откриват точната формула за “елексира на любовта”, но съветват как можем да се приближим към него.
 
Чистият сексапил
   Сексуалното желание и сексапилът са свързани с аденокортикотропния хормон от хипофизата. Той стимулира полови хормони като феромоните – сексуалните сигнали, предавани чрез обонянието. При животните те изцяло диктуват ухажването и чифтосването, а при хората – светкавично привличане между мъж и жена. С това се обяснява и любовта от пръв поглед. Най-много ги има в потта, въпреки, че нямат мирис. Феромоните се отделят най-активно при радостни преживявания. Затова търсете положителни емоции, ако искате да привлечете представители на другия пол.
 
Възбуждащо докосване
   Всеки излъчва нещо като хормонално свръхлепило, наречено окситоцин. То е свързващото вещество при допир – ако някой държи ръката ви, нивото на окситоцин се покачва. Този хормон намалява стреса и поддържа контакта помежду ни.
   За да имате повече окситоцин в кръвта, избягвайте силния стрес. Изработете лични техники за релаксация. Не се вживявайте прекалено много в грижите. Не приемайте като трагедия всеки конфликт. Търсете баланс в отношенията с хората. Това ще ви направи по-търсени.
 
Чиста романтика
   Когато ви се струва, че хвърчите и изпитвате чувството на еуфория, наречено любов, в действие е влязла тя – молекулата на любовта. Има я в шоколада, кафето, чая, кока-колата, в хапчетата срещу депресия. Тя кара мнозина да губят апетит, когато са влюбени. При измъчваните от несподелена любов тя спада рязко и предизвиква депресия. Молекулата на любовта можете да си набавите, ако се научите да гледате философски на всяка житейска неволя.
 
Нежността като съблазън
   Емоционалното и физическото “разтапяне” е дело на женски полов хормон естроген. Той кара жените да приемат мъжа и да му се отдадат. Силно намаленото ниво на естрогена води до остеопороза. Той помага да се усвои калция в организма.
  
Чиста животинска страст
   Ключът към твърдия, бърз и агресивен секс е тестостеронът. Този Този мъжки полов хормон съществува в малки количества и у жените. Кара ни да се стремим към секса, да бъдем активната страна, да доминираме. Той директно стимулира желанието.
  
Кое ни успокоява
   Когато тестостеронът се покачи много, на сцената излиза вазопресинът, за да овладее сексуалното ни поведение и ни предпази от крайности. Наричат го “молекула на моногамността”. Той подобрява запаметяването, познавателните способности и концентрацията. При секса помага да отдадем цялото си внимание и да увеличим удоволствието. Активират го радостната възбуда, положителните емоции и движенията.
  
Понякога възбуда, понякога сънливост ...
   
Този двойнствен ефект има серотонинът. При ниски концентрации води до агресивност и безразборност в секса, а при високи укротява сексуалното ни желание. Серотонинът намалява, когато сме на диета и има дял за онова особено чувство на сексапилност, което изпитваме тогава. Равновесието на серотонина се постига най-лесно чрез баланса: в храненето, почивката, работата.
  
Принципът на удоволствието
   Не бихме могли да изпитваме радост, ентусиазъм, вълнение без достатъчно количество допамин. Той определя желанието не само за секс, но и за удоволствие. Стресът изяжда допамина, затова движенията стават забавени или свръхактивни. Чувството за хумор ще ви помогне да не потъвате в отрицателни емоции, да избягвате от негативните мисли и страха. Допаминът улеснява връзките в мозъка. Той е и веществото на творчеството. Стимулирайте го чрез нови асоциации и знания.
  
Моля те, не тази вечер
   Ако не изпитвате сексуална възбуда, виновен за това е прогестеронът. Той намалява сексуалното влечение. Той може да направи жените раздразнителни, към мъжете и агресивни, когато защитават децата си.
  
Гушни ме
   Има определени моменти, когато не искате секс, а само да ви прегърнат, да ви погалят, да бъдат с вас. Това е от пролактина, специален хормон на бремеността и кърменето. Когато се увеличи, сексуалното влечение намалява. Когато се нормализира, се възвръща сексуалната отзивчивост. Този хормон не може да се регулира. Затова не насилвайте жените за ласки. Количеството му зависи от хипофизата. При стрес той рязко спада, затова млякото на кърмачките секва. Не създавайте силни преживявания на ужас, страх, отвращение на току-що родили жени.


Тагове:   Алхимия,


Гласувай:
0



1. semomastikata - Браво
06.06.2007 12:32
Много добра статия.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: elfche
Категория: Забавление
Прочетен: 1093335
Постинги: 387
Коментари: 1303
Гласове: 4421
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930